Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

OMAR SOULEYMAN
+ KEL ASSOUF

Musique électronique
Le à 20h00  -  OLT RIVIERENHOF  -  ANTWERPEN - DEURNE

INFORMATION

Wereldwijd dancefenomeen Omar Souleyman begon zijn muzikale carrière in 1994 als zanger en entertainer op trouwfeesten in zijn Syrische thuisland. Zijn unieke en opzwepende mix van elektronica en Arabische dabke werd in 2006 opgepikt door het ...

Plus d'infos sur OMAR SOULEYMAN - + KEL ASSOUF

Wereldwijd dancefenomeen Omar Souleyman begon zijn muzikale carrière in 1994 als zanger en entertainer op trouwfeesten in zijn Syrische thuisland. Zijn unieke en opzwepende mix van elektronica en Arabische dabke werd in 2006 opgepikt door het Amerikaanse label Sublime Frequencies, die Souleyman introduceerde in het Westen. Vervolgens produceerde Kieran Hebden van Four Tet allebei zijn albums en daarna lag de hele de wereld aan zijn voeten. Zelfs op de grote festivals als Pitchfork Parijs, Roskilde, Glastonbury en Pukkelpop heeft hij zijn plekje gevonden.

Souleyman heeft ondertussen zijn derde langspeler uit To Syria, With Love. Traditionele dabke- en baladi-stijlen aan bliksemsnel tempo, met extra focus voor techno en lyrische teksten. Los van politieke gevoelens is dit album een persoonlijke ode aan zijn thuisland en de mensen die er wonen en zijn overheersende verlangen naar een collectieve vrede.

Live stapt de shakende ‘sjeik’ steevast het podium op met zijn ondertussen zo iconische djellaba, geblokte hoofddoek en gitzwarte zonnebril. Zijn rustige voorkomen staat in schril contrast met de bezwerende geluiden die uit de synthesizers komen. Yalla Yalla, dik feest!
____

De roots van Kel Assoufs frontman Anana Harouna liggen bij de Toeareg in Niger, waar hij op zijn zeventiende de wapens opnam om te vechten voor het voortbestaan van de nomadenvolkeren. Intussen heeft hij dat wapen omgeruild voor zijn gitaar en revolteert Harouna vreedzaam vanuit Brussel.

De muziek van dit powerrock trio kan je best omschrijven als desert blues met opzwepende drums en bezwerende gitaarriffs. Vergelijkingen met Tinariwen, Tamikrest of Bombino zijn nooit ver weg. Toch klinkt Kel Assouf warmer en ingetogener; een vurige mix van heavy rock, Afrikaanse trance en Toeareg invloeden. Dit jaar verscheen het derde album Black Tenere, opnieuw een staaltje baanbrekende nieuwe energieke muziek die enorm verrijkend is.

“A power trio with rock guitar firmly in the spotlight … A varied, mature an inspired result.” **** Mojo

Inscriptions aux alertes de OMAR SOULEYMAN - + KEL ASSOUF

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE